مصاحبه خبرگزاری ایکنا با بهنام مرادی

بهنام مرادی,نقاشیخط,بناب,هنرمندان بناب,خط,مصاحبه,هنرمندان جوان نقاشی خط,نقطه الف

بهنام مرادی، هنرمند خوشنویس و نقاشیخط درباره فضای حاکم بر خوشنویسی چنین اظهار نظر کرد: اتفاقاتی که در حوزه خوشنویسی طی سال‌های گذشته رخ داده باعث شده که این هنر بیش از گذشته به حاشیه رانده شده به نحوی‌که دیگر کمتر جوانی از خود علاقه نشان می‌دهد تا به این حوزه ورود کند. در این راستا گرایش به سمت موضوعات قرآنی بیش از همه در حوزه هنر خوشنویسی مظلوم واقع شده است، چون همان حداقلی که به سمت این هنر گرایش پیدا می‌کنند، موضوعات قرآنی را به عنوان محور در کارهایشان لحاظ نمی‌کنند.

وی افزود: این عدم گرایش به هیچ وجه به باورهای قلبی ربطی ندارد، چون همه دلبسته کلام خدا هستیم، اما وقتی بحث مسائل مادی پیش می‌آید در این حوزه دیگر آن چه که جواب می‌دهد نیاز بازار است؛ بازاری که متاسفانه گرایش روزافزونی به سمت آموزه‌های غربی پیدا کرده است، به نحوی‌که در بسیار از نمایشگاه‌ها می‌بینیم که نقل قول‌های ادبی یا جملات قصار نویسندگان غربی زینت آثار خوشنویسی می‌شود.

این خوشنویس ادامه داد: این اتفاق نیز به خودی خود امری ناپسند نیست، اما باید توجه داشت وقتی ما معارف والای قرآن کریم و اهل بیت(ع) را داریم دیگر نیازی نیست که به سمت آن موضوعات گرایش پیدا کنیم. نکته دیگر اینکه ماهیت خوشنویسی از قرآن کریم وام گرفته برای همین اگر بخواهیم این مانایی را حفظ کنیم حتما باید ارتباط خوشنویسی را با قرآن به عنوان شاخصه اصلی مد نظر تمام سیاست‌گذاری‌های خود قرار دهیم.

حمایت از هنر قرآنی جامعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد
وی با بیان اینکه حمایت از هنر قرآنی تنها برای هنرمند ثمربخش نیست، بلکه جامعه را هم تحت تاثیر خود قرار می‌دهد، گفت: از سخنان مطرح شده این تصور پیش می‌آید که وقتی ما از حمایت از هنر قرآنی سخن می‌گوییم تنها منافع اقتصادی خوشنویس را مدنظر داریم، زیرا به واقع این‌گونه نیست. حمایت از هنر قرآن دستاوردهای فراوانی دارد که می‌تواند جامعه را هم تحت تاثیر خود قرار دهد، به این نحوی که فضایی را در بین مخاطبان و کارهای قرآنی فراهم کند تا بیشتر در امور و رفتارهای قرآنی دقیق شوند.

مرادی برای درک بهتر موضوع مثالی زد: چندی پیش نمایشگاهی برگزار شد که من هم در آن حضور داشتم. در آن نمایشگاه آیه‌هایی که در آن به‌روزی حلال اشاره شده، مد نظر خوشنویسان قرار گرفته بود. در این نمایشگاه چندین‌بار به عینه دیدم که بازدیدکننده‌ها پیرامون معانی آیه‌های دقیق می‌شدند و به‌نوعی در پی درک معنی آیات بودند. برای همین وقتی از موضوع و محور آیه‌ها خبردار می‌شدند پیگیر سوره مورد نظری که در آیه ذکر شده، بودند تا آن را به طور کامل مطالعه کنند. این رفتار خود نمودی روشن از تبلیغ مفاهیم قرآنی است.
وی توضیح خود را چنین تکمیل کرد: به یاد دارم دو جوان آیه ۱۱۴ سوره النحل که در آن خداوند می‌فرماید: «فَكُلُوا مِمَّا رَزَقَكُمُ اللَّهُ حَلَالًا طَيِّبًا وَاشْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ إِنْ كُنْتُمْ إِيَّاهُ تَعْبُدُونَ» به تعمق می‌نگریسند. در این آیه خداوند فرموده «از نعمت‌هایی که خدا روزی شما کرده است، حلال وپاکیزه بخورید، و نعمت خدا را سپاس گزارید، اگر تنها خدا را می‌پرستید». وقتی از آن دو پرسیدم چرا تا به این حد به روی این آیه توجه دارید گفتند؛ خداوند درباره اهیمت روزی حلال تا به آنجا تاکید داشته که آن را مساوی به توحید می‌داند، پس چگونه ما لحضاتی به این مهم بی‌توجه می‌شویم.
نبود تبلیغات برای هنر قرآنی
وی درباره وضعیت نمایشگاه های خوشنویسی نیز تصریح کرد: معمولاً برای خوشنویسان جوان برپایی نمایشگاه‌های انفرادی ممکن نیست، چون می‌دانند توان اجاره نمایشگاه را ندارند برای همین به صورت گروهی آثارشان را به نمایش می‌گذارند، اما افسوس که بسیاری از مواقع حتی قادر نیستند پول اجاره‌بها را از فروش آثار به دست آورند. دلیل این اتفاق هم در نبود تبلیغات لازم در حوزه هنر قرآنی است.

این خوشنویس گفت: اگر یک فیلم سینمایی دارای تبلیغات تلویزیونی نباشد می‌بینیم که کارگردان و یا تهیه‌کننده آن در رسانه‌های مختلف، داد مظلومیت سر می‌دهد، اما برای نمایشگاه‌های خوشنویسی چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد. این گفته نیز تنها ادعای من نیست، بلکه به راحتی می‌توان آن را از تبلیغات شهری که در سطح شهر وجود دارد مشاهده کرد! آیا شما تا به حال دیده‌اید که در بیلبوردهای شهری برگزاری یک نمایشگاه خوشنویسی تبلیغ شود؟ جواب این سوال بسیار تاسف‌آور است، زیرا صاحبان این بیلبوردها شهرداری است.

حمایت از آثار خوشنویسان جوان
وی در پاسخ به این سوال که پیشنهادی برای برون‌رفت از این وضعیت وجود دارد؟ بیان کرد: مهم‌ترین اتفاقی که در این حوزه می‌بایست رخ دهد به ایجاد انگیزه در میان خوشنویسان جوان بر می‌گردد، چون اساتید بالاخره جایگاه خود را دارند و به هر نحو ممکن کارهایشان به فروش می‌رسد. برای همین به مراکزی چون وزارت ارشاد و شهرداری‌ها پیشنهاد می‌کنم ضمن حمایت از برگزاری نمایشگاه‌های قرآنی شرایطی فراهم آورند تا کارهای به نمایش درآمده خریداری شود تا هنرمند هم به لحاظ مادی سرمایه در اختیارش قرار گیرد هم اینکه انگیزه گیرد تا به‌شدت و همت بیشتری در این حوزه ادامه راه دهد.

وی در انتهای سخنانش تاکید کرد: مطلب پایانی این است که می‌بایست مردم را با هنر قرآنی بیشتر آشنا کرد، چون هنوز بسیاری از زیبایی این عرصه ناآگاه هستند. برای همین می‌توان با نمایش آثار قرآنی در مراکزی دولتی زمینه‌ای فراهم آورد تا این حوزه بیشتر در معرض دید مردم قرار گیرد. برای مثال در بانک‌ها یا ایستگاه‌های مترو می‌توان چنین خواستی را عملی کرد.

 

ارسال نظر


کد امنیتی
بارگزاری مجدد

هوالمعشوق

با نام او شروع میکنیم که تکیه بر غیر او ابلهی ست

چندی ست صورت جمال حضرت عشق برایمان جلوه نموده و همه انگشت بر دهان زیبایی را به نظاره نشستیم.

بر آن شدیم حیرت زدگان این راه در کنار هم جمع آئیم تا توانِ از کثرت به وحدت رسیدن را بیابیم، با هم، در کنار هم، از ابتدا تا انتها...

ایمان داریم دست خدا با جمعیت است و از قاعده ی لطف او انحراف اجتماع به دور.

عصر،عصر عجیبی است بین تمام ادوار، دستان خالیمان را به سوی اهل فضل و اهل دل دراز می کنیم.

باشد که یاریمان دهند، در ابتدای همه بعد از یاری جستن از خدا بر در انسان کامل میرویم.

باشد دست رد یه سینه مان نزنند که بعید است از وجود کاملشان.

نقطه الف

شما اینجا هستید: Home مصاحبه ها مصاحبه خبرگزاری ایکنا با بهنام مرادی