مصاحبه خبرگزاری ایکنا با سرکار خانم شیرین نوشیروان

شیرین نوشیروان,خوشنویسی,خلیل رسولی,نقاشیخط,نقطه الف

به گزارش «نقطه الف» سرکار خانم شیرین نوشیروان، در با بیان این‌که امکان نمایشگاه برگزار کردن به صورت اختصاصی برای همه هنرمندان فراهم نیست، اظهار کرد: بیش از ۱۰ نمایشگاه خوشنویسی یا نقاشی‌خط برگزار کرده‌ام، اما همه آنها به صورت گروهی بوده است؛ زیرا پول و توان کافی را نداشتم که بخواهم به صورت انفرادی برگزار کنم، به‌ویژه اینکه در شرایط فعلی که اجاره گالری‌ها بسیار بالا است.

وی افزود: نکته دیگری که سبب شده هنرمندان عرصه تجسمی نمایشگاه انفرادی کم برگزار کنند به این مهم بر می‌گردد که در نمایشگاه‌ها کارها آنچنان که باید فروش نمی‌رود. این اتفاق هم سبب می‌شود هنرمند نتواند از پس هزینه‌ها بر آید. مشکل فوق برای هنرمندانی که موضوعات مذهبی و قرآنی کار می‌کنند بسیار جدی‌تر است، چون اگر نمایشگاه با موضوعات آزاد برگزار شود تمام سلیقه‌ها می‌توانند خریدار کارهای به نمایش در آمده باشد، اما در نمایشگاه‌هایی قرآنی چنین امکانی فراهم نیست.

این خوشنویس ادامه داد: به‌شخصه برای اینکه بتوانم در هنر موفق باشم با قبول سفارش کار می‌کنم، چون اگر این کار را انجام ندهم بعد از مدتی مجبور خواهم بود، هزینه‌‌ای را برای نگهداری کارهایم متقبل شوم. این مسئله نیز با توجه به درآمدی که ما داریم، امکان پذیر نیست، البته جدا از سفارش، موضوعاتی هم است که به صورت قلبی تولید می‌شود و هیچ ربطی به سفارش ندارد. برای مثال در کاری من جمله «شه باوفا ابوالفضل» را در قالب نقاشی‌خط خلق کردم. این کار چند سال بود دغدغه من بود برای همین وقتی شرایط مناسب شد کار را خلق کردم.

نوشیروان‌زاده درباره تفاوت کارهای سفارشی با آثاری که موضوعات آزاد دارند چنین توضیح داد: اگر هنرمندی بگوید که موضوعات قرآنی برای وی با دیگر مضامین تفاوتی ندارد و تنها بحث حرفه‌ای در کار برایش مطرح است من آن را باور نمی‌کنم، چون ممکن نیست مسلمان باشی، اما کار قرآنی برایت با دیگر آثار تفاوتی نداشته باشد. این تفاوت هم به لحاظ قلبی و احساسی وجود دارد هم به لحاظ حرفه‌ای. برای مثال در بحث کاری من زمانی را که برای خلق یک اثر قرآنی صرف می‌کنم چند برابر تولیدات عمومی است.

وی برای رونق مفاهیم قرآنی در عرصه خوشنویسی به مسئولان هنری پیشنهاد کرد: به نظرم برای اینکه هنر سرانجام بهتری داشته باشد و ما رونق را به شکل متعالی شاهد باشیم باید از تولید کارهایی با مضامین قرآنی حمایت کنیم. بهترین شکل حمایت نیز به نظرم در خرید کارها نمود پیدا می‌کند. به این معنا که نهاد‌های دولتی به‌ویژه شهرداری‌ها با خرید آثار قرآنی شرایطی فراهم آورند تا همه مردم مخاطب این آثار باشد؛ برای مثال تعدادی از کارهای من در مترو به نمایش گذاشته شده، این اتفاق هم برایم ایجاد انگیزه کرده است هم این‌که باعث شده تا کارهایم بهتر و بیشتر دیده شود.

نوشیروان با تاکید بر این‌که معضل دیگر در عرصه هنرهای قرآنی نبود تبلیغات مناسب است، گفت: همان‌طور که بیش از ۱۰ نمایشگاه برگزار کردم، اما تعداد بازدیدکننده این نمایشگاه‌ها به آن نحو نبوده که بتوان از بابت آن خوشنود بود. دلیل این اتفاق نیز به نظرم به کیفیت کارها بر نمی‌گردد، چون انصافاً تمامی کارهای هنرمندان قرآنی، درجه‌ای شاخص دارد، اما متاسفانه تبلیغاتی که پیرامون کارهای آنها می‌شود مناسب نیست. برای همین وقتی مردم از برگزاری چنین اتفاقاتی بی‌خبر باشند، چگونه باید انتظار داشت که آن اتفاقات با استقبال مردم مواجه شود. برای درک بهتر از همین نمایشگاه «نوعی دیگر» که امروز ۳۰ آذرماه اختتامیه آن در کاخ گلستان برگزار می‌شود، اشاره می‌کنم. این نمایشگاه در یک محیط کاملاً تاریخی و زیبا برگزار شده، اما به دلیل نبود تبلیغات مناسب متأسفانه با استقبال مناسبی مواجه نشد.

این هنرمند تجسمی در پاسخ به این سوال که چه اتفاقی باعث شده که به سمت هنر قرآنی سوق پیدا کند؟ بیان کرد: متاسفانه برخی مواقع فعالیت ما در عرصه هنرهای قرآنی بد معنا می‌شود، به این نحو که  این اقدام ما به عنوان منفعت‌طلبی معنا می‌شود درصورتی‌که اگر بخواهیم ما به منافع مادی فکر کنیم کار آزاد خلق کردن بسیار پر منفعت‌تر از کار قرآنی است. با این توضیح آنچه که به شخصه سبب شده من در این حوزه (قرآن) دلبسته خود کرده لذتی است که خلق آثار قرآنی به‌دست می‌آورم، همچنین بازتاب‌های مثبت این رویکرد به نوعی زندگی شخصی مرا تحت تأثیر خود قرار داده است.

وی در انتهای سخنان خود تصریح کرد: من در یک خانواده کاملا هنرمند رشد کرده‌ام. پدر و مادرم هنرمند بودند و همسر و دختران‌مان نیز هر کدام یا خوشنویس هستند یا در عرصه نقاشی‌خط فعالیت می‌کنند، همچینی استاد جلیل رسولی از بستگان نزدیک من هستند، اما یک ویژگی در تمامی ما وجود دارد آنهم اینکه همگی دلبسته موضوعات قرآنی هستیم.

 

نظرات   

 
+3 #3 amireh در تاریخ: جمعه 17 دی 1395 ، ساعت 05:10 ب ظ
از خداوند سپاسگذارم، چون زیباست،

زیبایی را دوست دارد و زیبایی هایی مثل شما و قلم شما را آفرید . . .
نقل قول
 
 
+4 #2 م ع در تاریخ: چهارشنب 15 دی 1395 ، ساعت 10:10 ق ظ
با سلام
ممنون از سایت خوبتان
اثر هنری ایشان که تکرار کلمه زیبای سلام است
هر بار در هنگام ورود به ایستگاه مترو لبخندی بر لبان بنده می نشاند.
امیدوارم شاهد اثار بیشتری از ایشان در سطح شهر باشیم.
با تشکر
نقل قول
 
 
+4 #1 یک مخاطب در تاریخ: چهارشنب 15 دی 1395 ، ساعت 09:10 ق ظ
بعنوان یک علاقمند به آثار مذهبی خوشنویسی و نقاشی خط با نظرات ایشان موافقم... در جای حای شهر میتوان از آثار زیبای اینچنینی استفاده کرد که نه تنها مخاطب علاقمند را جذب کند که باعث شود دیگران نیز علاقمتد شوند با بار معنایی اثر ارتباط برقرار کنند.
نقل قول
 

ارسال نظر


کد امنیتی
بارگزاری مجدد

هوالمعشوق

با نام او شروع میکنیم که تکیه بر غیر او ابلهی ست

چندی ست صورت جمال حضرت عشق برایمان جلوه نموده و همه انگشت بر دهان زیبایی را به نظاره نشستیم.

بر آن شدیم حیرت زدگان این راه در کنار هم جمع آئیم تا توانِ از کثرت به وحدت رسیدن را بیابیم، با هم، در کنار هم، از ابتدا تا انتها...

ایمان داریم دست خدا با جمعیت است و از قاعده ی لطف او انحراف اجتماع به دور.

عصر،عصر عجیبی است بین تمام ادوار، دستان خالیمان را به سوی اهل فضل و اهل دل دراز می کنیم.

باشد که یاریمان دهند، در ابتدای همه بعد از یاری جستن از خدا بر در انسان کامل میرویم.

باشد دست رد یه سینه مان نزنند که بعید است از وجود کاملشان.

نقطه الف

شما اینجا هستید: Home مصاحبه ها مصاحبه خبرگزاری ایکنا با سرکار خانم شیرین نوشیروان