گفت و گو با استاد محمدسعید نقاشیان، در خصوص نهمین جشنواره تجسمی فجر

استاد محمدسعید نقاشیان، در خصوص جشنواره تجسمی فجر گفتند: قیاس آثار راه‌یافته به مرحله نهایی نهمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی با یکدیگر غیرقابل تصور است؛ چراکه در نگاه نخست هر رشته از رشته‌های هنرهای تجسمی دارای پیشینه تاریخی و سیر تحولی با تقدم و تأخر دارند و خاستگاه آنها به لحاظ فرهنگی متأثر از مناسبات و مقولات اجتماعی متفاوت است و لذا به طور مثال اگر قرار باشد یک اثر عکاسی با یک اثر نقاشی مورد ارزیابی قرار گرفته و یکی از این میان به عنوان اثر برگزیده معرفی شود، امری غیرواقع است.

وی ادامه داد: ما در بسیاری از رشته‌های هنری گرایشات متعدد و مختلفی را شاهد هستیم؛ مثلاً در رشته نقاشی با مقوله‌ای به نام نقاشی‌خط نیز مواجهیم که با نگاه کارشناسانه‌ به نظر می‌رسد عنصر بی‌هویتی است که باید با قوانین و اصول رشته نقاشی نیز آن را مورد بررسی و ارزیابی قرار داد؛ اگر دبیرخانه جشنواره «تجسمی فجر» چنین منطقی را در نحوه قضاوت آثار خود مورد توجه قرار می‌داد، آن زمان بود که داوری را بتوان کارشناسی شده قلمداد کرد.

نقاشیان تصریح کرد: تنها در یک صورت نحوه قضاوت فعلی جشنواره «تجسمی فجر» را می‌توان قابل قبول دانست و آن اینکه ملاک ارزیابی آثار، تکنیک و قالب هنری آنها نباشد و مثلاً محتوا و موضوعی مد نظر باشد تا براین اساس آثاری که قرابت بیشتری به موضوع مورد نظر دارند مورد ارزیابی قرار گرفته و در رقابت با یکدیگر، اثر برگزیده معرفی و در اختتامیه مورد تقدیر قرار گیرند.

لازم به ذکر است، مجتبی آقایی، دبیرکل نهمین جشنواره بین‌المللی «تجسمی فجر» پیشتر اعلام کرده بود ۱۲۴ اثر راه یافته در رشته‌های مختلف این جشنواره صرف‌نظر از اینکه در چه قالبی پدیدآورده شده‌اند با یکدیگر مورد ارزیابی و داوری قرار خواهند گفت.

یادآور می‌شود، نهمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر از ۳ تا ۳۰ بهمن در فرهنگسرای نیاوران و موزه هنرهای معاصر تهران برپاست.

ارسال نظر


کد امنیتی
بارگزاری مجدد

هوالمعشوق

با نام او شروع میکنیم که تکیه بر غیر او ابلهی ست

چندی ست صورت جمال حضرت عشق برایمان جلوه نموده و همه انگشت بر دهان زیبایی را به نظاره نشستیم.

بر آن شدیم حیرت زدگان این راه در کنار هم جمع آئیم تا توانِ از کثرت به وحدت رسیدن را بیابیم، با هم، در کنار هم، از ابتدا تا انتها...

ایمان داریم دست خدا با جمعیت است و از قاعده ی لطف او انحراف اجتماع به دور.

عصر،عصر عجیبی است بین تمام ادوار، دستان خالیمان را به سوی اهل فضل و اهل دل دراز می کنیم.

باشد که یاریمان دهند، در ابتدای همه بعد از یاری جستن از خدا بر در انسان کامل میرویم.

باشد دست رد یه سینه مان نزنند که بعید است از وجود کاملشان.

نقطه الف

شما اینجا هستید: Home مصاحبه ها گفت و گو با استاد محمدسعید نقاشیان، در خصوص نهمین جشنواره تجسمی فجر