مصاحبه با استاد کیخسرو خروش

کیخسرو خروش,مصاحبه با استاد کیخسرو خروش,استاد خروش,کیخسرو,استاد خوشنویسی خروش,خط خزوش,خوشنویسی خروش,آثار کیخسروخروش,خطاطی خروش,انجمن خوشنویسی,انجمن خارک,نقطه الف

به گزارش «نقطه الف» استاد کیخسرو خروش، پیشکسوت هنر خوشنویسی درباره میزان کم شدن استقبال به خرید اثر خوشنویسی در جامعه و اینکه آیا باید آینده این هنر را ناکام تر از امروز بدانیم، گفت: روزگاری خط و ربط را کنار هم به کار می بردند؛ ربط به سواد فرد و خط هم به منظر هنری اشاره داشت که این جنبه هنری بسیار مورد اقبال باسوادها بود. در آن دوران فرد خوشنویس از احترام بسیار بالایی برخوردار بود و دانشمندها و حتی یک وزیر برایش اهمیت داشت که خط خوبی داشته باشد ولی امروزه اینطور نیست.

وی با اشاره به اینکه معتقد نیست خوشنویسی هنری است که از بین می رود، عنوان کرد: خط تغییراتی پیدا کرده است و شاید در آینده نیز تغییراتی پیدا کند ولی به این معنا نیست که از جامعه زدوده می‌شود. با وجود پیشرفت تکنولوژی اما هنوز عده‌ای هستند که به ذوقیات توجه دارند برای همین ممکن است عمومیت خط از بین رفته باشد، اما به عنوان هنر موجود است.

خروش با اشاره به رواج هنر نقاشی‌خط در جامعه بیان کرد: من بعضی از آثار نقاشی‌خط را دوست دارم ولی نه همه آثار را. کاری را که اصول زیبایی شناسی در آن رعایت شده باشد و کمپوزیسیون آن درست باشد و سلیقه خوبی در آن به کار گرفته شده باشد می پسندم اما اینکه خودم سمت نقاشی‌خط بروم، با اینکه هم نقاش هستم و هم خوشنویس، آن را نمی پسندم چراکه به اعتقاد من نه نقاشی و نه خوشنویسی هیچ کدام هنرهایی نیستند که نیاز داشته باشند با هنر دیگری درآمیخته شوند.

این هنرمند نقاش با بیان اینکه نقاشی‌خط به خاطر فریبندگی رنگ در جامعه امروز رواج پیدا کرده است، ادامه داد: از یک جایی به بعد مردم از فرم های کلاسیک خط خسته شدند و چون نقاشی‌خط رنگ را وارد این عرصه کرد، مردم به سمت آن گرایش پیدا کردند. همچنین گالری ها به این سمت رغبت نشان دادند و برای همین خیلی ها جذب کلاس هایی شدند که کم و بیش این موضوع را تعلیم می داد. حتی عده زیادی رفتند خوشنویسی را یاد بگیرند که در نهایت به سمت نقاشی‌خط بروند. ضمن اینکه راحت تر می شود یک هنر مند نقاشی‌خط شد تا یک استاد خوشنویسی.

خروش درباره کم رنگی حضور صنفی اش در انجمن خوشنویسان ایران، گفت: انجمن خوشنویسان این روزها از مسیر خودش خارج شده است و از آن اسم و رسم فقط یک مکان مانده است. ما امیدی به انجمن داشتیم و انتظاراتی داشتیم که امروزه برآورده نمی شود. حتی به اعتقاد من این انجمن در برخی مواقع هنر خوشنویسی را تنزل داده است. این روزها فعالیت انجمن به مذاق من خوش نمی آید و ۲۵ سال است از آن کناره گیری کرده ام. در روزگار ما استادانی وجود داشتند که خوشنویسان تابع آنها بودند و احترامی برای آنها قایل بودند ولی امروز دیگر آن احترام نیست.

وی ادامه داد: در اساسنامه انجمن خوشنویسان آمده است که وظیفه این انجمن ترویج هنر خوشنویسی و شناساندن این هنر به جامعه است و همچنین حمایت از حقوق خوشنویس ها. این مهم ذکر شده که این انجمن محلی است برای رفع گرفتاری های اعضای انجمن و باید کمک حال کسانی باشد که درآمد مکفی ندارند و یا بی‌کار هستند ولی می بینیم شعبات انجمن گسترش پیدا کرده اما هنرمندان خوشنویس همچنان گرفتاری های مادی و معنوی زیادی دارند. ضمن اینکه برایم عجیب است یکی از آثار کتابت شده من از اشعار حافظ که جزو اموال انجمن خوشنویسان بود، برگ برگ شده و برگ هایی از آن در موزه متروپولیتن است و این انجمن امانتداری نکرده است.

این هنرمند که به نقاش پرتره امام خمینی (ره) شهرت دارد درباره خلق پرتره هایی از حضرت امام خامنه ای، شهدای محراب و... نیز بیان کرد: از ابتدایی که امام تشریف آوردند من یک دلبستگی خاصی به ایشان داشتم و آن زمان که یکی از شاگردانم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عکاس بود به من گفت تعداد زیادی عکس از امام دارند و من از او خواهش کردم این عکس ها را برایم بیاورد تا پرتره‌ای از امام بکشم. در نهایت یک عکس از ایشان را انتخاب کردم که پشت میکروفن هستند اما چون دست‌هایشان پیدا نبود از عکس دیگری در همان حالت استفاده کردم که دست های امام را از روی آن عکس کشیدم.

وی ادامه داد: من این پرتره را که ابعاد بزرگی داشت در آتلیه ام داشتم تا آنکه مدیر وقت فرهنگی و هنری بنیاد شهید از من اثری مرتبط با حوزه انقلاب برای موزه شهدا خواست و من این پرتره را پیشنهاد و هدیه دادم. بعد از آن ارگان های مختلف شروع به سفارش پرتره امام به من کردند اما فکر نمی کنم خود حضرت امام آن پرتره ها را دیده باشند ولی گمان می کنم حضرت آیت الله خامنه ای پرتره های مرا که از ایشان کشیده ام دیده اند و شاید هم در بیتشان باشد.

خروش در انتها گفت: من حدود ۱۹ شهید محراب را کار کردم که سفارش موزه شهدا بود البته متاسفانه جایی در موزه نیست که همیشه این آثار نمایش داده شود و گاهی تعدادی از آنها به نمایش در می آید.

منبع: خبرگزاری مهر

ارسال نظر


کد امنیتی
بارگزاری مجدد

هوالمعشوق

با نام او شروع میکنیم که تکیه بر غیر او ابلهی ست

چندی ست صورت جمال حضرت عشق برایمان جلوه نموده و همه انگشت بر دهان زیبایی را به نظاره نشستیم.

بر آن شدیم حیرت زدگان این راه در کنار هم جمع آئیم تا توانِ از کثرت به وحدت رسیدن را بیابیم، با هم، در کنار هم، از ابتدا تا انتها...

ایمان داریم دست خدا با جمعیت است و از قاعده ی لطف او انحراف اجتماع به دور.

عصر،عصر عجیبی است بین تمام ادوار، دستان خالیمان را به سوی اهل فضل و اهل دل دراز می کنیم.

باشد که یاریمان دهند، در ابتدای همه بعد از یاری جستن از خدا بر در انسان کامل میرویم.

باشد دست رد یه سینه مان نزنند که بعید است از وجود کاملشان.

نقطه الف

شما اینجا هستید: Home مصاحبه ها مصاحبه با استاد کیخسرو خروش