نمایشگاه نقاشی خط محمدرضا جوادی نسب افتتاح شد

 

دفــ‌‌ـ‌های جوادی نسب به حرف آمدند.

از گزارش تصویری روز افتتاحیه و تصویر 9 اثر این نمایشگاه دیدن فرمائید.

به گزارش گروه خبری "نقطه الف" نمایشگاه نقاشیخط آقای محمدرضا جوادی نسب تحت عنوان نیمی دف و نیمی بوم ، نیمی من و نیمی او در تاریخ  جمعه 12 اردیبهشت ماه 93 در گالری پنجره تهران با حضور اساتید صاحب نام خوشنویسی ، نقاشیخط ، گرافیک و عموم هنرمندان و علاقنمدان به  هنرهای تجسمی افتتاح گردید .

این نمایشگاه دومین نمایشگاه نقاشی‌خط این هنرمند می باشد که با استقبال خوب بازدید کنددگان مواجه شده است.

استاد نقاشیان در مورد این نمایشگاه نوشت : در طول زمانهای متمادی شاهد بروز و ظهور خوشنویسانی عارف مسلک بوده ایم که بنا به مراتب وجود و بر حسب سلوک معنویشان، به درجه ای از شهود و معرفت رسیده اند که معنای الف تا ی را غیر از مبحث ظاهری آن فهم کرده اند و بعد از ادراک این حقیقت به وجدی درونی و سماعی آسمانی رسیده اند و بر جایگاه سکر و مستی در این حال باده ای از جام الست نوشیده و دف زنان گاه سیاه مشق نوشته اند و گاه چلیپا و گاه سطر مسطوری بر قامت حضرت جان و گاه ترکیب های پیچیده نوشته اند که از جذبۀ جان آنها بر سیطره خوشنویسی خبر می دهد. خوشنویس بعد از رسیدن به مرحله صفا و شأن که همان مقام فنای فی الله در عرفان است با ضرباهنگ های شنیده شده از جانب حضرت حق، صفحه کاغذ را به مثابه دایره دف می بیند و بی اختیار به ذکر و فکری مدام می پردازد. و تکرار می کند تا جایی که خودش از این تکرار و فریاد به آرامشی درونی و عصمتی ماندگار متصف می شود.

اما خوشنویسی ایرانی با یکی از هنرهای همسنگش یعنی موسیقی (موسیقی عرفانی) تناسبات و مشترکات بسیار زیادی دارد.خوشنویسی به منزله تنها هنری که کلام حضرت حق را تصویر کشیده و موسیقی به منزله انتزاع محض آن این دو هنر در مرحله ای که به آن لحظه یا آن می گویند به هم می رسند و جایشان با هم عوض می شود. خوشنویس می نوازد و نوازنده می نویسد. یعنی اینکه خوشنویس بر صفحه کاغذ می کوبد و نوازنده بر صفحه دف می نویسد. در این میان هنرمندانی سعی در تلفیق هنرهای همسنگ و متشابه کرده اند که جناب محمد رضا جوادی نسب از جمله آنهاست. دوست عزیز و خوشنویسم.  او در این نمایشگاه تلفیقی ایجاد کرده بین دو هنر موسیقی عرفانی و خوشنویسی مینوی که در جای خود کاریست نو و قابل تامل. محمدرضا جوادی نسب موسیقی عرفانی و حال معنوی را فهمیده و می داند که ضرب در خوشنویسی چیست و کشیده نویسی در موسیقی چگونه است.  گاه فکر می کنم در مقام حی الله می نویسد وگاه بر تارک چلیپا می کوبد و گاه در مقام دائم کشیده می نویسد و گاه قطعه ای می نوازد در مقام شکسته نستعلیق. گاه ساکت و آرام سطری عاشقانه را در ریتم چهار چهارم و سنگین می نوازد و گاه در شش هشتم به وجد طربناک درآمده و معلی نگارش می کند.گاه مرکب نوازی می کند و گاه مرکبش بر صفحه کاغذ چون رقص سماع درویشان اهل معنا به ترقصی دائمی درمی آید.

 خوشحال هستم که ایشان در صورت فرم گرایانه و همنشینی تجلیات گوناگون بصری ساز خود را می نوازد و خط خود را می نویسد. در یک جمع بندی کلی آثار جوادی نسب را می توان معنوی، معرفتی، دین مدارانه و راز آلود و با قابلیت ریزش معنا دانست که نقش شناخت قلبی او از ادبیات و موسیقی سرزمینش در شکل گیری آثارش واضع و واضح است.

هرنقش و نگاری که مرا در نظر آید                 حسنی و جمالی و جلالی بنماید

علاقه مندان جهت بازدید از این نمایشگاه می توانند تا تاریخ 20 اردیبهشت 93 از ساعت 16 الی 20 به آدرس :تهران ، خیابان ظفر، خیابان فرید افشار، انتهای کوچه بابک شرقی ، پلاک 29 ، طبقه دوم ،  گالری پنجره مراجعه نمایند.

از گزارش تصویری روز افتتاحیه و تصویر 9 اثر این نمایشگاه دیدن فرمائید.

 

ارسال نظر


کد امنیتی
بارگزاری مجدد

هوالمعشوق

با نام او شروع میکنیم که تکیه بر غیر او ابلهی ست

چندی ست صورت جمال حضرت عشق برایمان جلوه نموده و همه انگشت بر دهان زیبایی را به نظاره نشستیم.

بر آن شدیم حیرت زدگان این راه در کنار هم جمع آئیم تا توانِ از کثرت به وحدت رسیدن را بیابیم، با هم، در کنار هم، از ابتدا تا انتها...

ایمان داریم دست خدا با جمعیت است و از قاعده ی لطف او انحراف اجتماع به دور.

عصر،عصر عجیبی است بین تمام ادوار، دستان خالیمان را به سوی اهل فضل و اهل دل دراز می کنیم.

باشد که یاریمان دهند، در ابتدای همه بعد از یاری جستن از خدا بر در انسان کامل میرویم.

باشد دست رد یه سینه مان نزنند که بعید است از وجود کاملشان.

نقطه الف

شما اینجا هستید: Home اخبار هنری نمایشگاه نقاشی خط محمدرضا جوادی نسب افتتاح شد